NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA: „KRAJNJI REZULTAT GENETSKI MODIFIKOVANE HRANE JE SMRT“
Zajednički eksperiment u sklopu nekoliko instituta i naučnika otkrili su da hrčci hranjeni sa genetski modifikovanom hranom proizvode potomke koji nisu u stanju da proizvedu četvrtu generaciju potomaka.
Naučnik Aleksej Surov je opisao eksperiment gde su posmatrali ponašanje hrčaka,njihovo dobijanje na težini i natalitet u nekoliko generacija. Posle rođenja druge generacije hrčaka, primetili su sporije stope rasta i seksualne zrelosti. Sledeća generacija je bila sterilna.
Tehnički, krajnji rezultat GMO bi bio kraj gladi u svetu, jer ne bi bilo više ljudi.
Ruski naučnici nisu jedini koji su upozorili na zdravstvene efekte koje prouzrokuje genetički modifikovana hrana. Ne zaboravimo na naučnike koji su bili otpušteni odmah nakon što su otkrili serije zdravstvenih bolesti ili simptoma na životinjama hraneći ih genetski modifikovanom hranom.
Verujući u potencijal GM hrane, Ignacio Čapela i Arpad Pustai eksperti za biljke koje su genetski modifikovane, odlučili su da sprovedu prvo nezavisno istraživanje na životinjama koje se hrane genetski modifikovanom hranom.
Istraživanja su pokazala simptome kao usporen rast, oštećenje imunog sistema, krvarenje želuca, abnormalni i potencijalni kancerogeni rast ćelija u crevima, oštećenje krvnih zrnaca, izobličene ćelijske strukture u jetri, pankreasu i testisima, promena na ekspresiji gena i metabolizmu ćelija, jetre, bubrega, delimično atrofirana džigerica, manje razvijene organe, smanjeni digestivni enzimi, visok šećer u krvi, upala pluća, povećana stopa smrtnosti i veći mortalitet potomstva.
Svet posmatra Monsanto i američku vlast kako promovišu rast i kontinuiranu ekspanziju njihovog genetski modifikovanog programa. Oni su patentirali svinje, losose i druge vrste i projektovali njihove gene da se proizvede potomstvo sa više mesa.
75% prerađene hrane u svetu sadrži neki oblik genetski modifikovanih sastojaka. Da li smo spremni da rizikujemo živote naše buduće dece i unučadi da bi otkrili da se ovi simptomi ne pokazuju samo na životinjama? Koja je verovatnoća da ćemo iskusiti iste zdravstvene probleme na nama samima, dok budemo konzumirali još više genetski modifikovanih organizama protiv naše volje?
Da li oni pokušavaju da nahrane svet ili žele da kontrolišu populaciju tako što će redukovati brojnost čovečanstva? Monsanto i FDA mogu da odgovore na ovo. A da li ćemo mi saznati odgovor?
Ruski naučnici su dokazali da genetski modifikovani organizmi ubijaju sisare, tako što životinje hraneći se genetski modifikovanim namirnicama gube sposobnost za reprodukciju.
To su pokazali sledećim eksperimentom:
U prvu grupu nisu dodali ništa, hranili su ih namirnicama koju koriste na farmama, druga grupa je hranjena sa sojom koja nije sadržavala ništa od GM sastojaka, pronađena je sa velikim teškoćama u Srbiji, treća grupa je hranjena sa nekim od sadržaja GM organizama, a četvrta sa povećanom količinom GMO.
Dobro ste pročitali, samo još ponegde u Srbiji, ali ne svuda postoji soja koja nije genetski promenjena.
Pratili su njihovo ponašanje, dobijanje na težini i rađanje mladunaca. Prvobitno, sve je išlo glatko. Međutim, primetili su prilično ozbiljan simptom kada su izabrali nove parove od njihovih mladunaca i nastavili da ih hranimo kao i ranije. NJihova stopa rasta je bila sporija i postigli su svoju seksualnu zrelost znatno kasnije.
Kada su dobili njihove mladunce, opet su formirali parove, sada treće generacije. Nisu uspeli da dobiju mladunce od parova koji su hranjeni genetski modifikovanim namirnicama.
Dokazali su da su ovi parovi izgubili sposobnost da stvore sopstvene mladunce, kaže dr Aleksej Surov.
Samo prestanak korišćenja ovih namirnica može dovesti i do prestanka svih ovih simptoma.
Shodno tome, naučnici sugerišu izricanje zabrane za upotrebu genetski modifikovane hrane, sve dok ne testiraju njihovu sveobuhvatnu sigurnost.
Rezultati ruskih naučnika poklapaju se sa istraživanjima kolega iz Austrije i Francuske. Kada je francuski naučnik dokazao da je genetski modifikovan kukuruz štetan za sisare, Francuska je istog trenutka zabranila proizvodnju i prodaju.
Profesor Nils Skakebek, sa univerzita u Kopenhagenu, opisao je problem toliko važan kao i globalno zagrevanje, upozorava da porast nivoa muškog steriliteta postao toliko ozbiljan. Neki idu još dalje.
Ako se ovako nastavi, muškarci su na putu da postanu potpuno neplodni u roku od nekoliko generacija.
Izveštaji tvrde da čak jedan od pet zdravih muškaraca starosti od 18 do 25 godina proizvodi abnormalne količine sperme.
Samo 5 do 15% njihove sperme je dovoljno dobar da bude klasifikovan kao „normalan“ po pravilima Svetske zdravstvene organizacije. Ovim dokazujemo da neplodnost nije samo ženski problem. I zaista, problem sa muškom plodnošću u poteškoćama začeća kod parova je oko 40% .
Ali žene koje pokušavaju da zatrudne se susreću sa zapanjujućom tvrdnjom: da je osnovni problem muške plodnosti još u materici i za to postoji sve više dokaza.
Faktori koji utiču na plod, između ostalog, ishrana sa puno genetski modifikovanog mesa tokom trudnoće, što znači da konzumiraju hranu bogatu policikličnim aromatičnim ugljovodonicima (PAH) koje su potencijalno štetne hemikalije.
Pa onda je tu problem gojaznosti žena tokom trudnoće, žene izložene duvanskom dimu, pesticidima, saobraćajnim isparenjima, plastici, pa čak i soji, koja ima genetski modifikovane organizme. Naučnici nalaze sve više dokaza da žena još u početku trudnoće, nosi mali muški fetus koji će biti sterilan.
Stručnjaci govore o tome da razvoj spermatozoida u testisima počinje sa rastom ploda u materici, a završava se u prvih šest meseci života. Problem u ovom periodu je taj da beba dečak nikad neće biti u stanju da napravi svoju decu.